5 råd til en effektiv IT drift

IT bliver en stadig større del af erhvervslivet i Danmark og på globalt plan. Det betyder at IT-delen bliver vigtig som virksomhed, for at kunne tastholde kunder og ens konkurrencedygtighed.

Vi vil derfor gerne give dig 5 gode råd til en mere effektiv IT drift, der kan hjælpe jer i den rigtige retning.

  1. Den rigtige leverandør er vigtig

Det er afgørende du finder den rigtige leverandør og samarbejdspartner. En der er fleksibel, god at arbejde sammen med og som overholder sine aftaler. Det indebærer alt fra, at de leverer det ønskede produkt og til den rette pris.

Det kan lyde banalt, men alt for mange firmaer hænger ved den samme leverandør for længe. Selv hvis det ikke fungerer af diverse årsager. Så sørg for at det ikke er din leverandør, der holder effektiviteten tilbage!

  1. Kan outsourcing effektivisere?

IT outsourcing er altid et relevant spørgsmål og en god overvejelse med jævne mellemrum. Har i ansatte in-house, der har problemer med visse opgaver. Kan disse ressourcer frigives og udnyttes på bedre vis? Hvis JA, så vil outsourcing ofte være den rette løsning.

Der er ingen grund til at I har medarbejdere der kæmper med problemer en hel dag, hvis en professionel IT-mand kan løse det på 1 time.

  1. Automatiser sikkerhedsdelen

Sikkerheden er en væsentlig del af en god IT drift. I bør få automatiseret sikkerhedsdelen så vidt muligt, så det barer kører af sig selv. Det kan I fx. gøre ved at vælge en remote backup løsning.

Det fralægger jer alt ansvar og bekymringer, da jeres samarbejdspartner vil stå for at sikre alle jeres data med hyppige mellemrum.

Jo mere der kan automatiseres desto bedre er det for effektiviteten.

  1. Opdater programmer og IT udstyr

Tiden går stærkt og diverse programmer og IT udstyr kan hurtigt blive forældet. Vi kender alle for meget tid det kan koste, at arbejde på en langsom computer, eller benytte udstyr der kun virke hver anden gang.

Så følg med tiden og sørg for at i hele tiden er opdaterede på det seneste og bedste udstyr.

Gør det til en del af Jeres strategi, at alle programmer og udstyr skal evalueres og tjekkes med jævne mellemrum. Så undgår i at sakke for meget bagud.

  1. Alloker ressourcerne optimalt

IT er en stor størrelse og selv ikke den mest erfarne og kompetente medarbejder, kan være ekspert på alle områder. Det er kort sagt umuligt.

Sørg for at få allokeret jeres ressourcer optimalt, så alle medarbejdere arbejder på de områder, hvor de er bedst. Har i manglende kompetencer og viden på et område, er det i bør overveje outsourcing. Som nævnt i punkt 2.

Det kan give virksomheden større effektivitet i IT driften og bidrage med meget nyttig know-how og viden.

Har du brug for hjælp med jeres IT? Så tag fat på IT Relation A/S.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *