Investering og risikoprofil

Investering og risikoprofil er to forhold der forenes, når du skal sætte dine penge i aktier, obligationer eller fast ejendom. Der er en helt simpel teori der siger, at afkast og risikovillighed hænger sammen. Sådan er det i langt de fleste tilfælde og logikken bag er ret ligetil. Hvis du er villig til at satse det hele, er chancen større for at du får den store “gevinst”.

Den samme logik gælder for iværksættere i erhvervslivet, der ofte satser det meste og når det lykkedes, kan de stå med en stor og værdifuld virksomhed. Det står i kontrast til kassedamen i Netto, der næsten intet risikerer og derfor kun opnår begrænset afkast.

Når du skal investere skal du derfor starte med at have fastlagt din risikoprofil, så rådgiverne kan finde de aktuelle investeringsobjekter til dig. Din risikovillighed bliver typisk fastlagt via et elektronisk spørgeskema, hvor du skal svare på en række spørgsmål. Ud fra dette vil det blive vurderet, i hvilken risikogruppe du ligger.

Det er en den eneste måde at få det klarlagt på, men spørgeskemaer er bestemt en af de mest udbredte på markedet.

Din risikovillighed påvirker afkastet

Som vi allerede har været omkring påvirker din risikovillighed det formodede afkast. Der vil altid være undtagelser og det er netop din chance for at lave en ekstraordinær god investering. De muligheder hvor risikoen er begrænset, men afkastet højt.

Nu er der mange investeringsrådgivere på verdensplan og når det kommer til aktier, gælder det om at være hurtigt ude. For hvis alle får samme idé stiger aktieværdien og så er dit mulige afkast pludselig forringet.

investeringer handler ikke kun om risikoprofiler og villighed, men lige så meget om timing. At gå ind og ud af markedet på de rette tidspunkter. Alt dette kan være svært at vurdere som almen dansker og det er netop her din rådgiver er værdifuld.

Find en passende investeringsprofil

Når du skal finde en passende investeringsprofil, må du ikke tro det er “sejt” at være risikovillig. Det er snarere dumdristigt hvis det kan bringe dig uden hus og hjem. Du skal vurdere det bedre billede, når du fastlægger din profil.

Har du allerede en presset økonomi eller et stort rådighedsbeløb hver måned? Du skal ALTID kunne bære at tabe din investering og hvis det ikke er tilfældet, skal du kun vælge de meget sikre investeringsobjekter. Når du man investerer penge skal det være med udgangspunkt i at pengene kan blive tabt. Alene fordi det er dumt at have penge på spil, man skal trække ud af nød, snarere end når timingen er perfekt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *